Forshaga kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen

Varmt välkommen till Forshaga kommun!

Vi är cirka 1000 medarbetare vars gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka. I vår vision ”Forshaga kommun 2040 – varmt välkommen” står principerna bakom mänskliga rättigheter i centrum. Här ska alla känna sig välkomna, trygga och inkluderade. Tillsammans gör vi skillnad för våra invånare - varje dag!

Forshaga kommun ligger i södra Värmland, två mil norr om Karlstad med goda kommunikationer. Här bor 11 500 invånare med nära till både service och natur. Här finns ett rikt föreningsliv inom idrott, kultur och fritid. Företagen i Forshaga kommun mår bra. De flesta är små – men de är många!

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där du som medarbetare trivs och känner stolthet, engagemang och delaktighet. Vi vill erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och anställningsvillkor så att du vill stanna kvar och utvecklas tillsammans med oss. Som anställd hos oss har du tillgång till en rad olika förmåner för bland annat hälsa, friskvård och ledigheter.

Vi är ca 350 kollegor inom barn- och utbildningsförvaltningen som arbetar inom fyra skolområden med barn och elever i åldrarna 1-16 år. Vi arbetar för att alla barn och ungdomar ska ha en god miljö för lärande där de känner sig trygga och ges möjlighet att nå goda resultat. Välkommen till något av våra fyra skolområden: Lärcenter, Skived, Ullerud och Grossbol.

Beskrivning

Forshaga Lärcenter, en mötesplats för alla.

Forshaga Lärcenter är en F-9 grundskola med anpassad grundskola och ett fritidshem. Vi har personal som är stolta och engagerade. Vi lägger stor vikt vid att alla ska känna sig delaktiga, har en god förståelse för sitt uppdrag samt upplever en stor arbetsglädjen.

Alla elever ska nå så goda resultat som möjligt. Varje barn/elev ska utvecklas utifrån sina förutsättningar och kunna uppnå goda kunskaper och en förmåga att samverka med och känna empati för andra. Forshaga lärcenter söker nu en legitimerad lärare i fritidshem/fritidspedagog. Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete i ett öppet arbetsklimat där du kan bidra med nya idéer, positiva tankar och kreativa lösningar. Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för varje enskild elev!

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att tillsammans med dina kollegor bedriva pedagogisk och meningsfull fritidsverksamhet som utmanar och stimulerar våra elever till lärande. Du kommer ingå i arbetslag tillsammans med förskollärare, andra lärare och fritidspedagoger/ lärare i fritidshem där ni aktivt arbetar med skolans utvecklingsarbete, planerar och genomför utvecklingsinsatser för att alla elever ska få så goda förutsättningar som möjligt för utveckling och lärande.

Under en arbetsdag hos oss samverkar du med klasslärare utifrån behov och finns med som ett naturligt stöd i klasserna för att efter skoldagens slut fortsätta medverksamheten på fritidshemmet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem/fritidspedagog eller annan adekvat utbildning gärna även med behörighet inom grundskolan. Meriterande är om du har erfarenhet inom yrket men vi vänder oss även till dig som nyligen slutfört din utbildning. Har du kompetens och erfarenhet av varierande arbetssätt för elever i behov av stöd är det meriterande. Du har ett positivt förhållningssätt, där barnet alltid står i fokus och har förmåga att skapa och bygga relationer. Du som pedagog är den enskilt viktigaste faktorn för elevers lärande.

Du har goda ledaregenskaper och är en förebild för barnen. Du har hög tilltro till barns kompetens och kan möta varje enskild individ med respekt och omtanke, samtidigt som du utmanar till utveckling. Vi tror även att du på ett naturligt sätt skapar goda relationer till våra elever och deras vårdnadshavare.

En stor del av verksamheten bedriver vi utomhus så är det av största vikt att du trivs och kan bidra till att erbjuda barnen meningsfulla aktiviteter både inomhus och utomhus. Vi lägger stor vikt vid din grundläggande inställning till elevers olika förutsättningar att lära, där du ser positivt på att anpassa undervisningen till olika individers behov och förutsättningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor

Vikariat 100 %.

Tillträde 2024-08-31 eller enligt överenskommelse.

I enlighet med lagen om legitimationskrav (SFS 2014:458) kan inte lärare utan legitimation erhålla tillsvidareanställning. Lärare utan legitimation erbjuds därför tidsbegränsad anställning. Om du erbjuds anställning inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet är du i enlighet med skollagen skyldig att visa ett utdrag ur belastningsregistret. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-31
Löneform Månadslön, vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Forshaga
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/45
Kontakt
  • Maria Johansson, 054-172244
  • Lena Andersson, 054-172114
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare (Sv Lärare) nås via vår växel, 054-172000
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb