Forshaga kommun, Vård- och omsorgsförvaltningen

Varmt välkommen till Forshaga kommun!

Vi är cirka 1000 medarbetare vars gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka. I vår vision ”Forshaga kommun 2040 – varmt välkommen” står principerna bakom mänskliga rättigheter i centrum. Här ska alla känna sig välkomna, trygga och inkluderade. Tillsammans gör vi skillnad för våra invånare - varje dag!

Forshaga kommun ligger i södra Värmland, två mil norr om Karlstad med goda kommunikationer. Här bor 11 500 invånare med nära till både service och natur. Här finns ett rikt föreningsliv inom idrott, kultur och fritid. Företagen i Forshaga kommun mår bra. De flesta är små – men de är många!

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där du som medarbetare trivs och känner stolthet, engagemang och delaktighet. Vi vill erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och anställningsvillkor så att du vill stanna kvar och utvecklas tillsammans med oss. Som anställd hos oss har du tillgång till en rad olika förmåner för bland annat hälsa, friskvård och ledigheter.

Du är efterlängtad - varmt välkommen till oss!

Vi erbjuder vikariat till våra särskilda boenden, inom hemtjänst och funktionsstöd. Inom vård och omsorg finns cirka 500 medarbetare som varje dag arbetar med att ge livskvalitet för dem vi är till för. Vi är stödjande och stöttande, ser till det friska och vi arbetar rehabiliterande. Vi vill att du ska kunna arbeta på flera arbetsplatser och i flera av våra verksamheter. Under sommaren arbetar du på schema, det vill säga dag, kväll, helg eller natt. Möjlighet finns att börja arbeta redan nu eller senare eftersom vi har stort behov av timvikarier löpande under året. Vi söker dig som kan konsten att skapa goda möten och vill ha ett aktivt och varierat jobb. Vi erbjuder sommarvikariat inom följande områden:

Hemtjänst och särskilt boende inom äldreomsorgen

Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra. Arbetet innebär att du stöttar våra brukare till en fungerade vardag och finns som stöd/hjälp vid personlig omvårdnad, stöd med hygien, medicinering, måltider, social samvaro och aktiviteter. Arbetet utgår från individens behov och vi arbetar med att ta tillvara individens egna resurser och förmågor. 

Vi söker undersköterskor/vårdbiträden till

 • Äldreboendet Lintjärn som är vårt omvårdnadsboende/demensboende i Forshaga och Ullerudsgården som är vår motsvarighet i Deje.
 • Hemtjänsten i Forshaga och Deje.

Funktionsstöd och socialpsykiatri

Du arbetar som personlig assistent. Våra personliga assistenter assisterar individer med olika funktionsvariation så att denne kan leva sitt liv så normalt som möjligt. Det innebär att vi arbetar tätt tillsammans med den som behöver hjälp med det som funktionsnedsättningen begränsar. Stödet ges både på grupp-servicebostad, i den enskildes hem eller på daglig verksamhet och finns på två orter Forshaga och Deje. 

Vi söker habiliteringsassistenter/boendestödjare till

 • Boende enligt LSS
 • Socialpsykiatriboende
 • Boendestödjare inom socialpsykiatrin 
 • Daglig verksamhet
 • Personliga assistenter till brukare med beslut om assistans enligt LSS

Vem är du?

Vi tror att du är en trygg, engagerad och noggrann person som tycker om att arbeta med människor. Du är lojal och bra på att se helheter och kan konsten att skapa goda möten med såväl kollegor som med brukare och deras anhöriga.

I våra verksamheter är det viktigt med kommunikation, och därför behöver du behärska det svenska språket i tal och skrift. B-körkort är endast ett krav inom vissa av våra verksamhetsområden. Innan erbjudande om anställning inom vissa delar av funktionsstöd begär vi att få se utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

Vi önskar att du har en lämplig utbildningsbakgrund inom till exempel omvårdnadsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller pedagogisk utbildning men det är inget krav. Har du erfarenheter från liknande arbetsuppgifter är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

 Vad vi kan erbjuda dig

Vi kan erbjuda dig ett aktivt och varierande jobb som ger dig erfarenheter för livet. Det finns också stora möjligheter att jobba kvar som vikarie efter sommaren om vi trivs med dig och du med oss. En bra möjlighet för dig som studerar och vill jobba extra hos oss. 

De flesta av våra intervjuer genomföras digitalt via Teams, om du har förhinder att delta digitalt så försöker vi finna andra möjligheter för dig.

För dig som inte bor i kommunen finns pendlings­möjligheter med till exempel cykelväg längs Klarälvsbanan och buss från Karlstad. Vid behov kan vi även erbjuda dig möjligheter till boende/övernattning under din anställning.

Vi utgår från individens bästa och arbetar för ett hållbart samhälle. Vi förbättras och utvecklas genom att lära av goda exempel. Vi har ett tillåtande klimat med respekt för varandra.

Tillsammans gör vi skillnad - varje dag! Nu behöver vi dig - varmt välkommen!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön, vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 100
Sysselsättningsgrad Fasta veckor samt extra timmar vid behov.
Ort Forshaga/Deje
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/110
Kontakt
 • Tony Skoglund, Enhetschef, 054-172340
 • Ann-Louise Wall, Enhetschef, 054-172329
 • Ann-Kristin Rask, Enhetschef, 0552-44677
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare (Kommunal) nås via vår växel, 054-172000
Publicerat 2023-02-01
Sista ansökningsdag 2023-07-31

Tillbaka till lediga jobb