Värmlands läns Vårdförbund

Värmlands läns Vårdförbund, som består av Värmlands 16 kommuner, driver tillsammans med Region Värmland verksamheten Beroendecentrum för målgruppen vuxna med missbruks- och beroendeproblematik samt akut- och utredningshemmet Flöjten målgrupp 0-12 år. Förbundet är också en aktör i det övergripande utvecklingsarbetet gällande missbruks- och beroendefrågor i länet. Vi planerar att starta ett nytt HVB-hem för unga 13-20 år med risk- och missbruk. Verksamheten är planerad att drivas tillsammans med Region Värmland som en integrerad verksamhet.

Beskrivning
Beroendecentrum har uppdraget att arbeta med abstinensbehandling och psykosociala insatser och ska vara del i en vårdkedja tillsammans med den placerande kommunen.

Arbetsuppgifter
Som behandlingskonsulet är du den första som Socialtjänsten kommer i kontakt med när en klient är aktuell för en placering på Beroendecentrum Värmland. Behandlingskonsulentens uppdrag är att hålla tät kontakt med socialtjänsten under hela vårdtiden, vara kontaktperson till klienten samt se till att det uppdrag kommunen ger genomförs.

Behandlingskonsulenten ansvarar för att en genomförandeplan görs och utförs samt skriver ett slutdokument där uppdraget summeras.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom. Meriterande är om du har grundläggande utbildning och erfarenhet av att arbeta med ASI (Addiction Severity Index), MI (Motiverande samtal) och ÅF (Återfallsprevention).

Erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten och av arbete med människor med missbruks-/beroendeproblematik är meriterande. Viktiga personliga och professionella egenskaper är att vara strukturerad, kommunikativ, ha ett respektfullt bemötande och att kunna skapa en god arbetsallians med klienten. På Beroendecentrum jobbar vi i multiprofessionella team kring klienten och det är därför viktigt att du har lätt att samarbeta med flera yrkeskategorier.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Villkor
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2017-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2016/65
Kontakt
  • Bengt Palo, Förbundschef, 054-540 5215
  • Niklas Dannberg, Avdelningschef, 054-619699
Facklig företrädare
  • SSR, 08-617 44 00
  • Vision, 0771-44 00 00
Publicerat 2016-06-10
Sista ansökningsdag 2016-06-26

Tillbaka till lediga jobb