Forshaga kommun, Lärande o Arbete

Forshaga kommun, två mil norr om Karlstad, har tillsammans med de kommunala bolagen drygt 900 anställda. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka på. Visionen, Forshaga barnkommun, lyfter ett framtidsperspektiv där vi bygger ett samhälle för nuvarande och kommande generationer. Vi sätter fokus på ett välkomnande förhållningssätt och att göra skillnad för våra invånare, varje dag!

Förvaltningen Lärande och arbete ansvarar för vuxenutbildning, IFO socialtjänst, integration och samordnar arbetsmarknadsåtgärder. Förvaltningens uppdrag är att erbjuda vägledning, utbildning och ge förutsättningar till ett tryggt och självständigt liv.

 

Beskrivning

Vi söker en kurator till familjecentrum och ungdomsmottagningen i Forshaga.

På familjecentrum i Forshaga finns barnhälsovård, mödravård, ungdomsmottagning, kurator, familjepedagog, socialtjänstens öppenvård och öppen förskola som arbetar i samverkan. Vi erbjuder förebyggande hälsovård, hälsoundersökningar, föräldracaféer och föräldragrupper under graviditet och barnets första sex år.

Som kurator på Familjecentrum och ungdomsmottagningen möter du och stödjer barn och ungdomar upp till 23 år samt föräldrar.

Samverkan sker med Familjecentrums övriga aktörer samt socialtjänst.

Arbetsuppgifter

Kuratorns arbetsuppgift är att bedriva psykosocialt arbete både förebyggande och behandlande på basnivå och i första linje enligt gällande rutiner och samverkansdokument med enskilda unga och ibland även med deras föräldrar.

Som kurator ska du erbjuda råd, stöd och behandling vid psykisk ohälsa exempelvis nedstämdhet, ångest och krisreaktion av lätt till måttlig svårighetsgrad eller vara ett stöd för att slussa vidare till andra samhällsaktörer.

På vår ungdomsmottagning är målgruppen ungdomar 13-23 år. Du arbetar med frågor som rör sexualitet, samlevnad, relationer, identitet, kriser, trauma och psykisk hälsa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från kuratorsyrket, fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vi ser gärna att du har utbildning i ICDP, vägledande samspel.

Vänta inte med att skicka din ansökan då intervjuer kommer ske löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Fast lön, vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Forshaga
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/49
Kontakt
  • Henrica Liljenzin, IFO chef, 054-17 21 24
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via vår växel, 054-17 20 00
Publicerat 2018-05-16
Sista ansökningsdag 2018-05-31

Tillbaka till lediga jobb