Forshaga kommun, Barn o Utbildningsförvaltn, Skolområde Lärcenter

Forshaga kommun, två mil norr om Karlstad, har tillsammans med de kommunala bolagen drygt 900 anställda. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka på. Visionen, Forshaga barnkommun, lyfter ett framtidsperspektiv där vi bygger ett samhälle för nuvarande och kommande generationer. Vi sätter fokus på ett välkomnande förhållningssätt och att göra skillnad för våra invånare, varje dag!

Som barnkommun vill vi att alla barn och ungdomar ska ha en god miljö för lärande där de känner sig trygga och ges möjlighet att nå goda resultat.

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarna trivs och känner stolthet, engagemang och delaktighet. Vi vill erbjuda utvecklingsmöjligheter och anställningsvillkor så att våra medarbetare vill stanna kvar och utvecklas tillsammans med oss. Som anställd hos oss har man tillgång till en rad olika förmåner för bland annat hälsa, friskvård och ledigheter för att ge en bra balans mellan jobb och fritid.

Forshaga Lärcenter, en mötesplats för alla

Vår skola är integrerad i kommunens Lärcenter som är en viktig mötesplats för våra invånare. Du kommer att få arbeta i ljusa och moderna lokaler. Skolan består av fyra arbetslag och ett elevhälsateam vilka ansvarar för ca 420 elever från förskoleklass till år nio. I skolan finns även grundsärskola och fritidshem. Vi har personal som är stolta och engagerade. Vi lägger stor vikt vid att alla ska känna sig delaktiga och har en god förståelse för sitt uppdrag.

Arbetsuppgifter

Undervisning i hem- och konsumentkunskap från årskurs 6 till årskurs 9. På skolan undervisar ytterligare en lärare i ämnet. Undervisningen utgår från varje elevs behov och förutsättningar samt tar tillvara på elevens styrkor och tidigare kunskaper. Behovsanalys och individanpassning är en förutsättning för att främja varje elevs utveckling mot de nationella målen. Du blir aktiv medarbetare i våra arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar det dagliga arbetet tillsammans med elever och kollegor.

Du kommer att tillhöra ett arbetslag där det ingår mentorskap i tjänsten. Teamet och kollegialt lärande är en viktig del i vår skolutveckling. Vi lär och utvecklas tillsammans.


Kvalifikationer

Behörig och legitimerad lärare i hem- och konsumentkunskap. Behörighet i ytterligare något ämne är meriterande. Du bör vara väl förtrogen med läroplanens värdegrund och kunskapsuppdrag samt ha förmåga att se varje elevs behov. Vi ser också gärna att du har både god kunskap och ett stort intresse av att använda digitala verktyg i undervisningen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt vid intresse och drivkraft av pedagogisk utveckling i en föränderlig organisation.


Villkor

Tillsvidareanställning på heltid.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön, vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Forshaga
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/45
Kontakt
  • Birgitta Andersson, rektor, 054-17 21 01
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via vår växel, 054-17 20 00
Publicerat 2019-05-15
Sista ansökningsdag 2019-05-27

Tillbaka till lediga jobb