Värmlands läns Vårdförbund, som består av Värmlands 16 kommuner, driver tillsammans med Region Värmland verksamheten Beroendecentrum för målgruppen vuxna med missbruks- och beroendeproblematik samt akut- och utredningshemmet Flöjten målgrupp 0-12 år. Förbundet är också en aktör i det övergripande utvecklingsarbetet gällande missbruks- och beroendefrågor i länet. Vi planerar att starta ett nytt HVB-hem för unga 13-20 år med risk- och missbruk. Verksamheten är planerad att drivas tillsammans med Region Värmland som en integrerad verksamhet.

Beskrivning
Flöjten är ett HVB-hem som ägs och drivs av Värmlandsläns vårdförbund, som samtliga värmlandskommuner är en del av.

Flöjten är beläget ca 6 km från Karlstad centrum på Hultsberg. Det ligger i ett lugnt villaområde där det är nära till lekpark och fotbollsplan. Det finns en stor trädgård med lekställning, lekstuga och sandlåda.

Arbetsuppgifter
Flöjten tar emot ensamplacerade barn samt barn och deras föräldrar. Åldersgruppen för barn är 0-12 år. Flöjten tar också emot blivande mödrar. Placeringar sker enligt både SoL och LVU. På Flöjten finns 6 platser. Vi tar emot akuta placeringar samt planerade utredningsuppdrag. Utredningarna utgår från BBIC och bygger främst på observationer av barn och deras föräldrar.

Vi arbetar på uppdrag av den kommunala socialtjänsten och målsättningen med Flöjtens verksamhet är: att ge barn och föräldrar en trygg och säker tillvaro, att ge stöd i krissituationer, att vara en resurs i socialtjänstens arbete genom att bistå med professionella observationer och erbjuda utredningar av god kvalitet. Vi vägleder föräldrar i sin omsorg om barnen och att vara ett skydd för barn och föräldrar i utsatta situationer.

Personalhandledning finns.

Kvalifikationer
Vi söker nu en socionom, socialpedagog eller behandlingsassistent För att klara detta arbete krävs att du är flexibel, lyhörd och stresstålig. Du har erfarenhet av att jobba med utsatta barn och deras föräldrar, erfarenhet av att dokumentera och göra observationer av barn och föräldrar samt ha kännedom om BBIC. Körkort B krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Schemalagd arbetstid med dag/kväll/natt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2014-06-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 83%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2014/9
Kontakt
  • Harriet Pellfolk Enhetschef , 054-564585
Facklig företrädare
  • Yvonne Carlsson Kommunal, 054-564585
Publicerat 2014-02-28
Sista ansökningsdag 2014-03-30

Tillbaka till lediga jobb