Forshaga kommun, Lärande o Arbete

Varmt välkommen till Forshaga kommun!

Vi är cirka 1000 medarbetare vars gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka. I vår vision ”Forshaga kommun 2040 – varmt välkommen” står principerna bakom mänskliga rättigheter i centrum. Här ska alla känna sig välkomna, trygga och inkluderade. Tillsammans gör vi skillnad för våra invånare - varje dag!

Forshaga kommun ligger i södra Värmland, två mil norr om Karlstad med goda kommunikationer. Här bor 11 500 invånare med nära till både service och natur. Här finns ett rikt föreningsliv inom idrott, kultur och fritid. Företagen i Forshaga kommun mår bra. De flesta är små – men de är många!

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där du som medarbetare trivs och känner stolthet, engagemang och delaktighet. Vi vill erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och anställningsvillkor så att du vill stanna kvar och utvecklas tillsammans med oss. Som anställd hos oss har du tillgång till en rad olika förmåner för bland annat hälsa, friskvård och ledigheter.

Förvaltningens uppdrag är att erbjuda vuxna vägledning och utbildning i det livslånga lärandet. Inom förvaltningen finns också vägledning och stöd till vuxnas individutveckling mot en egen försörjning. Förvaltningen ansvarar för integration och samordnar även arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Beskrivning

Öppenvården består av familjestöd som arbetar med stödsamtal, vägledning och behandlingsarbete och beroendemottagningen Trappan som arbetar med behandling och stöd vid missbruk och beroende. Målgruppen är individer och familjer som får insatser beviljade från socialtjänsten. I arbetet ingår ingen myndighetsutövning men dokumentation krävs i enlighet med gällande föreskrifter för socialt arbete.

Arbetsuppgifterna är mycket varierande och behoven hos dem som söker oss skiljer sig mycket åt. Detta kräver stor flexibilitet hos oss som behandlande verksamhet. Arbetsuppgifterna utförs både självständigt och tillsammans med kollegorna i enheten. Vi är en stabil, välutbildad och erfaren arbetsgrupp. Arbetet sker såväl på vårt kontor som i individens eller familjernas hemmiljö. Placeringen är i första hand inom gruppen som arbetar med familjestöd men uppdrag i samverkan med beroendemottagningen förekommer också.

I rollen som familjebehandlare kommer du att ingå i öppenvården som består av familje-behandlare, beroendeterapeuter och behandlingsassistenter som arbetar med biståndsbedömda insatser samt kurator och familjepedagog som arbetar med förebyggande socialt arbete i samverkan med familjecentrum och ungdomsmottagning.

Som familjebehandlare ingår behandlande kurativa samtal med klienter och arbete i nära samverkan med behandlare, behandlingsassistenter och socialsekreterare för att uppnå de mål som nämnden satt i den enskildes ärende. Det är vanligt att samarbeta även med andra aktörer så som skola, BUP m.fl. för att stötta den enskilde i sin aktuella livssituation. Som medarbetare hos oss erbjuds du tillgång till extern handledning.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta med psykosocialt behandlingsarbete. Du kommer i samverkan med kollegor och klienter upprätta genomförandeplaner och arbeta utifrån desamma för att uppnå de mål som är uppsatta. Du kommer att arbeta med familjerna i olika konstellationer och på olika platser så som hemmet, skola och i våra lokaler. Du har fokus på barnets perspektiv och barnets bästa. Arbetet på familjestöd ska präglas av en genomförandeplan enligt BBIC med tydliga och realistiska mål. I arbetet ingår även nätverksarbete och samverkans-arbete med andra aktörer och vårdgivare i de aktuella familjernas liv.

Forshaga kommun arbetar med familjeorienterat arbetssätt som innebär att vi samverkar kring hela familjen om de har insatser som riktar sig till både barn och vuxen inom samma familj varför samverkan mellan öppenvårdens verksamheter är av stor vikt.

Öppenvården utformar genomförandet utifrån uppdrag från socialtjänsten och kan innehålla olika delar så som t.ex. familjebehandling, stöd i vardagsrutiner, beroendebehandling och drogtester. Vid behandling och testning är det viktigt att det finns möjlighet för klienten att träffa en person som man känner sig bekväm med, t.ex. vid drogtestning är det ofta så att män vill testas av män och kvinnor av kvinnor.

Kvalifikationer

För att arbeta som familjebehandlare ser vi att du har socionomutbildning eller motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren anser relevant, samt erfarenhet av socialt arbete med familjer.

Övergripande kunskap om socialtjänstlagen och dokumentation är också krav.

Meriterande om du har erfarenhet av familjebehandling och arbete med missbruk och beroende. Metoder och förhållningssätt vi använder är bl a Signs of Safety, miljöterapi, MI, BIFF, Fredat rum och Hanna och Theo, ICDP, ÅP samt samspelsobservationer.

Villkor

Rekrytering kan komma att ske under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-10-01
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75 %
Ort Forshaga
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/97
Kontakt
  • Sofia Faivre, 054172124
  • Madelene Strandberg, 054-172009
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare (SSR) nås via vår växel., 054-172000
Publicerat 2022-09-21
Sista ansökningsdag 2022-10-04

Tillbaka till lediga jobb