Värmlands läns vårdförbund

Värmlands läns Vårdförbund är ett kommunalförbund där Värmlands 16 kommuner är medlemmar. Förbundet drivet HVB-verksamheter inom flera områden och är en aktör i det övergripande utvecklingsarbetet gällande skadligt bruk/beroende i länet. Beroendecentrum Värmland drivs gemensamt med Region Värmland för målgruppen vuxna med skadligt bruk/beroende och i behov av abstinensvård. Riddarnäset är en integrerad verksamhet där vi tillsammans med Region Värmland bedriver HVB för unga 13-20 år. Flöjten är vårt akut- och utredningshem med målgrupp barn 0-12 år och dess familjer. Förbundet anordnar också kurser och konferenser inom området skadligt bruk/beroende och har tillsammans med Region Värmland och länets kommuner ett uppdrag att gemensamt utveckla arbetet med skadligt bruk/beroende i Värmland.

Beskrivning

Vill du börja jobba på vårt HVB-hem för ungdomar?

Det nya HVB-hemmet Riddarnäset ligger i Nykroppa, Filipstads kommun. Verksamheten har idag möjlighet att ta emot upptill 10 ungdomar vid akuta behov, för utredning och behandling av problemskapande beteenden. Ungdomarna är i ålder 13-20 år. Vårt mål är att driva ett HVB-hem med hög kvalitet för de ungdomar i Värmland som behöver vara på vår enhet. Ungdomarna kan placeras med stöd av både SoL och LVU.

Verksamheten bedrivs av Värmlands läns vårdförbund tillsamman med Region Värmland, Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken. Det innebär att både behandlingspersonal arbetar integrerat med sjuksköterskor, psykolog och läkare, allt för att våra ungdomar ska få det bästa omsorg, omhändertagande och behandling för sina svårigheter i livet. 

Vi behöver nu förstärka vår verksamhet med flera medarbetare. Vi söker nu främst personer som kan arbeta som vikarier kortare eller längre perioder. Beroende på beläggning kan längre tidperioder komma ifråga. 

Inför sommaren har vi ett extra behov av personer som är intresserade av att arbeta natt.

Arbetsuppgifter

Som behandlingspersonal har du ansvar för det dagliga praktiska arbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att behandlingsplaneringen genomförs. I jobbet ingår samverkan med ungdomens familj/nätverk, socialtjänstens handläggare samt andra myndigheter och andra viktiga kontakter. Löpande dokumentation av journalanteckningar ingår, vilket innebär att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Tiden med ungdomarna under deras placeringstid på Riddarnäset har tydliga mål och syften vilket innebär att du utför strukturerade aktiviteter under arbetspassen tillsammans med ungdomarna enskilt eller i grupp. Du förväntas kunna delta i alla de aktiviteter som ungdomarna ska/kan utföra både av teoretisk såväl som praktisk natur. 

Kvalifikationer

Du har gärna utbildning som behandlingspedagog/assistent, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig alt erfarenhet av yrket. 

Vi ser att du som person har lätt att skapa kontakt med ungdomar, är flexibel, initiativrik och har  hög stresstålighet. Arbetet är i perioder krävande, varför det krävs ett lugn och uthållighet av dig som person. 

Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Körkort är ett krav.

Meriterande: 

- Erfarenhet av  arbete på HVB-hem

- Erfarenhet att arbeta i en miljö där olika kulturer och förhållningssätt möts

- Kunskap om missbruk, neuropsykiatri och psykosociala behandlingsmetoder för unga.

Villkor

Giltigt utdrag ur polisens misstanke och brotts register för HVB-hem krävs.

Arbetstiden är schemalagd dag/kväll/helg, viss jourtjänstgöring ingår. För nattjänst är dessa renodlade nattjänster. 

Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Omgående
Löneform Timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad Vikariat vid behov
Ort Nykroppa
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/51
Kontakt
  • Peter Gustafsson, 072-1414324
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-05-27

Tillbaka till lediga jobb