Värmlands läns Vårdförbund, som består av Värmlands 16 kommuner, driver tillsammans med Region Värmland verksamheten Beroendecentrum för målgruppen vuxna med missbruks- och beroendeproblematik samt akut- och utredningshemmet Flöjten målgrupp 0-12 år. Förbundet är också en aktör i det övergripande utvecklingsarbetet gällande missbruks- och beroendefrågor i länet. Vi planerar att starta ett nytt HVB-hem för unga 13-20 år med risk- och missbruk. Verksamheten är planerad att drivas tillsammans med Region Värmland som en integrerad verksamhet.

Flöjten är beläget ca 6 km från Karlstad centrum på Hultsberg. Det ligger i ett lugnt villaområde där det är nära till lekpark och fotbollsplan. Det finns en stor trädgård med lekställning, lekstuga och sandlåda.

Beskrivning
Flöjtens målgrupp är ensamplacerade barn i åldern 0-12 år samt deras föräldrar. Flöjten tar också emot blivande mödrar. Placering sker enligt både SoL och LVU. Flöjten har 6 platser och tar emot akuta placeringar samt planerade utredningsuppdrag. Utredningarna utgår från BBIC och bygger främst på observationer, samtal av och med barn och deras föräldrar samt att ge svar på de frågor placerande socialtjänst har. Om det efterfrågas vägleder vi även föräldrar i den dagliga omsorgen av deras barn.

Arbetsuppgifter
Vi arbetar på uppdrag av den kommunala socialtjänsten och målsättningen med Flöjtens verksamhet är, att ge barn och föräldrar en trygg och säker tillvaro, att ge stöd i krissituationer, att vara en resurs i socialtjänstens arbete genom att bistå med professionella observationer och erbjuda utredningar av god kvalitet. Vi vägleder föräldrar i sin omsorg om barnen och är även ett skydd för barn och föräldrar i utsatta situationer.

Personalhandledning finns.

Kvalifikationer
Vi söker nu två behandlingsassistenter, socionom eller socialpedagog. Vi ser att du är flexibel, lyhörd och stresstålig och har god organisationsförmåga. Du har dokumenterad erfarenhet av att jobba med utsatta barn och deras föräldrar,  god erfarenhet av att dokumentera och göra observationer av barn och föräldrar samt har kännedom om BBIC. Körkort B krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Schemalagd arbetstid med dag/kväll/natt. Vi tillämpar provanställning, 6 månader.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2016-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 75-80 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2015/26
Kontakt
  • Harriet Pellfolk Enhetschef , 054-564585
Facklig företrädare
  • Yvonne Carlsson Kommunal, 054-564585
Publicerat 2015-04-16
Sista ansökningsdag 2015-05-03

Tillbaka till lediga jobb