Värmlands läns Vårdförbund, som består av Värmlands 16 kommuner, driver tillsammans med Region Värmland verksamheten Beroendecentrum för målgruppen vuxna med missbruks- och beroendeproblematik samt akut- och utredningshemmet Flöjten målgrupp 0-12 år. Förbundet är också en aktör i det övergripande utvecklingsarbetet gällande missbruks- och beroendefrågor i länet. Vi planerar att starta ett nytt HVB-hem för unga 13-20 år med risk- och missbruk. Verksamheten är planerad att drivas tillsammans med Region Värmland som en integrerad verksamhet.

Flöjten är beläget ca 6 km från Karlstad Centrum på Hultsberg. Det ligger i ett lugnt villaområde där det är nära till lekpark och fotbollsplan. Det finns en stor trädgård med lekställning, lekstuga och sandlåda.

Flöjten tar emot ensamplacerade barn samt barn och deras föräldrar. Åldersgruppen för barn är 0-12 år. Flöjten tar också emot blivande mödrar. Placeringar sker enligt både SoL och LVU. På Flöjten finns 6 platser. Vi tar emot akuta placeringar samt planerade utredningsuppdrag. Utredningarna utgår från BBIC och bygger främst på observationer av barn och deras föräldrar.

Arbetsuppgifter
Vi arbetar på uppdrag av den kommunala socialtjänsten och målsättningen med Flöjtens verksamhet är att ge barn och föräldrar en trygg och säker tillvaro, att ge stöd i krissituationer, att vara en resurs i socialtjänstens arbete genom att bistå med professionella observationer och erbjuda utredningar av god kvalitet. Att vägleda föräldrar i sin omsorg om barnen, att vara ett skydd för barn och föräldrar i utsatta situationer.

Personalhandledning finns.

Kvalifikationer
Vi söker nu en socionom med erfarenhet från utredningsarbete med barn och familjer inom socialtjänst, erfarenhet av att arbeta och dokumentera utifrån BBIC. Det krävs också att Du är flexibel, lyhörd och stresstålig. Har vana/erfarenhet att göra observationer av barn och föräldrar. Körkort krävs.

Villkor
Tillsvidareanställning på 90-100%, provanställning tillämpas. Arbetstiden är schemalagd med dag/kväll/helg.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde November eller enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 90-100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2015/70
Kontakt
  • Harriet Pellfolk, Enhetschef, 054-56 45 85
Facklig företrädare
  • SKAF, Yvonne Carlsson , 054-56 45 85
Publicerat 2015-09-17
Sista ansökningsdag 2015-10-04

Tillbaka till lediga jobb